zaterdag 9 december 2017

De Ware Tijd: Minister Peneux liegt in kwestie IMEAO

'Stages van het tweede leerjaar zijn wèl afgeschaft'


Met verschillende onderliggende stukken die ingewijden van het IMEAO hebben overgelegd aan de Ware Tijd, aldus die krant vandaag, zaterdag 9 december 2017, blijkt dat wat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft beweerd tijdens een persconferentie en in de De Nationale Assemblee, niet op waarheid gestoeld is. 

Hoewel hij gezegd heeft, dat de stages van het tweede leerjaar niet zijn afgeschaft, blijkt uit een brief  het tegendeel. In een schrijven van 28 november aan de IMEAO-directeuren getekend door de onderdirectrice van het ministerie, Muriël Hoepel, wordt medegedeeld dat leraren en leerlingen volgens rooster op school aanwezig moeten zijn gedurende de stageperiode die is komen te vervallen.

Verder staat er, dat het ministerie een alternatief aan de scholen zal doen toekomen voor dit schooljaar. In dit schrijven verwijst Hoepel naar een brief van 28 augustus waarin de directrice van Onderwijs, Natasja Bennanon, melding maakt, dat de stages voor het tweede leerjaar komen te vervallen.

Hoewel de minister stelt, dat er een overeenkomst is met de directeuren en dat leerkrachten zich daaraan dienen te houden staat in een brief van 6 december, dat de directeuren in de gelegenheid gesteld worden om de besluiten van 4 december met de leraren te bespreken. Bennanon verwachtte binnen drie dagen een reactie van de leraren via de directeuren.

Maar, Peneux deed het doen overkomen alsof de overeenkomst bindend is geweest. Ook zeggen ingewijden, dat het aantal herkansers zwaar is overtrokken door de bewindsman. Zij zeggen dat de minister alle niet gehaalde modules heeft opgeteld, in plaats van het aantal studenten dat een module moet halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten