zaterdag 9 december 2017

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt Bopec (Bonaire Petroleum Corporation N.V.) een ultimatum

Bij langer uitblijven verbeterplan valt begin februari doek voor olieterminal



Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Bopec (Bonaire Petroleum Corporation N.V.) een ultimatum gesteld: als de veiligheid niet snel op orde wordt gebracht zal het bedrijf over uiterlijk twee maanden de tanks en leidingen moeten leegmaken en kan er vanaf mei geen gebruik meer worden gemaakt van de steigers voor het laden en lossen van olie. Dat staat in een brief die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en Rijkswaterstaat (RWS) namens minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan de directie van Bopec heeft gestuurd, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 9 december 2017.



De inhoud komt in grote lijnen overeen met een eerder - per ongeluk - door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verzonden mail.

Volgens de ILT en RWS is sprake van ernstige achterstanden in het onderhoud. Zowel de tanks als de leidingen zijn aangetast door roest en de elektrische installatie vertoont gebreken. Er is sprake van een zowel voor werknemers als het milieu onveilige situatie.

Ook na de grote brand van 2010 hebben zich met regelmaat ernstige incidenten voorgedaan zoals grote lekkages.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten