zaterdag 9 december 2017

Dochter VHP-Assembleelid Dew Sharman steelt glaswerk van Natin

Volgens het schoolreglement staat afschrijving  op diefstal van schooleigendom


De Ware Tijd bericht vrijdag 8 december 2017, dat de dochter van VHP-parlementariër Dew Sharman met twee medestudenten glaswerk heeft gestolen van de studierichting Chemisch Analist van het Natin (Natuurtechnisch Instituut). Alle betrokken partijen worden gehoord door de Inspectie VOS die belast is met het onderzoek. 

Vader Sharman wil niet reageren en wacht totdat de zaak door de officiële instanties is afgewerkt.

Zonder de studenten bij naam te noemen bevestigt Natin-directrice Cynthia Grunberg de diefstal. Zij wil alleen toelichten, dat volgens het schoolreglement afschrijving staat op diefstal van eigendom van de school of van medestudenten. Een voordracht daartoe is dan ook gedaan bij de Inspectie VOS.

Het hoofd van deze afdeling, Sherida Zalman-Bergraaf, bevestigt het voorval. Zij zegt dat het niet makkelijk is om een beslissing te nemen. 'Wij trekken er alle tijd voor uit. Zo een besluit neem je niet binnen een dag.'

Het zal in dit geval niet lukken om de studenten op een andere school te plaatsen, omdat er maar één mbo-technische school is.

Op de vraag of de inspectie bij haar besluit rekening zal houden dat een dochter van een parlementariër erbij betrokken is, zegt Zalman: 'Ik probeer over namen heen te lezen. De achtergrond van leerlingen doet niet ter zake. Wij nemen een weloverwogen en transparant besluit bij elk kind dat in de fout gaat.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten