zaterdag 9 december 2017

Kleine aanhang bonden op Curaçao de straat op

(Bron foto: Persbureau Curaçao)
Isla-raffinaderij niet plat


Ook op de vierde dag van de acties kregen de actievoerende vakbonden hun achterban niet massaal op de been; slechts een kleine aanhang ging gisteren de straat op. Op een paar confrontaties met de politie na bleef het de hele dag opmerkelijk rustig. Raffinaderij Isla heeft weinig gemerkt van de acties, zegt woordvoerder Henny Cornelia, aldus vandaag, zaterdag 9 december 2017, het Antilliaans Dagblad.

Verschillende departementen hebben zich bij de demonstraties aangesloten en een deel van de werknemers van de raffinaderij en van de aannemers die op het terrein werken, was niet aanwezig.

'Maarm niet in zulke grote aantallen dat we er last van hebben ondervonden', zegt Cornelia. 'De operatie kon normaal doorgaan.' Kritieke werkzaamheden kwamen niet in gevaar. Uit voorzorg is vroeg in de ochtend al besloten om de traditionele ontsteking van de kerstverlichting die gisteravond zou plaatsvinden uit te stellen. Maar, voor de poort en op de weg bij de Isla blijft het de hele dag rustig. Cornelia: 'We hebben eigenlijk geen idee van de verdere plannen van de vakbonden. We wachten het af.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten