dinsdag 5 december 2017

Staatsolie zorgt voor permanente beveiliging GOw2-pompstations

Aanleiding voor beveiliging is recente zware mishandeling van een GOw2-medewerkster


GOw2-pompstations hebben sinds kort, op kosten van moederonderneming Staatsolie, permanente beveiliging. De brute afranseling van een medewerkster van een GOw2-pompstation door een groepje mannen vorige maand aan de Mahonylaan, hoek Wilhelminastraat, is de directe aanleiding hiertoe. 

Staatsolie-directeur Rudolf Elias zegt vandaag, dinsdag 5 december 2017, iin de Ware Tijd, dat de beveiliging van de dochterondernemingen meteen een dag na het ongeval is aangesteld. 'Dat dit moest komen, is duidelijk gebleken uit de beelden', zegt Elias naar aanleiding van de beelden van een beveiligingscamera van de mishandeling van de medewerkster die al heel snel viraal ging op social media en meerdere keren werd gedeeld.


De beelden hebben voor veel verontwaardiging gezorgd in de samenleving. De medewerkster die op dat moment achter de kassa stond, is op wrede wijze mishandeld door zes jongemannen.

Dat gebeurde enkele dagen nadat ze een collega te hulp was geschoten, toen een klant het naliet om te betalen voor beltegoed, dat hij elektronisch had laten opwaarderen. De man kwam enkele dagen daarna terug en samen met anderen werd de dame op wrede wijze mishandeld. Ze heeft ernstige verwondingen opgelopen.

Wat de beveiliging de moedermaatschappij zal kosten, vindt Elias minder belangrijk. 'Je moet eerst aan de veiligheid van je personeel denken en ervoor zorgen dat het in een gezonde omgeving werkt. Dat vind ik belangrijker. De rest komt daarna.' De beveiliging geldt ook voor franchisehouders van GOw2. Deze bedrijven zullen de beveiliging op lange termijn waarschijnlijk zelf moeten overnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten