dinsdag 5 december 2017

Lokale duikindustrie Curaçao draagt bij aan de lokale economie

Chata: 'Duikindustrie op eiland heeft een groot potentieel'


De lokale duikindustrie heeft een groot potentieel. Dat stelt de Curaçao Hospitality Association (Chata). In een uitgebreid persbericht  geeft de vereniging aan, dat de industrie jaarlijks ongeveer 41.319.914 dollar (omgerekend 73.549.446 gulden) bijdraagt aan de lokale economie. Dit bericht het  Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 5 december 2017.

Aan het begin van dit jaar hebben Chata en de Curaçao Tourist Board (CTB) een Dive World Café georganiseerd. Het doel hiervan was de kennis over duiken te vergroten en tevens de impact hiervan op de toeristenindustrie en de economie van Curaçao te belichten. Het eerste actiepunt op de agenda was om een onderzoek voor te bereiden over de impact van de duikindustrie op Curaçao.

De Chata Dive Task Force heeft samen met Jerry Beaty en Linda Wulf van Dive Training Magazine een enquête ontwikkeld waarmee meer dan 40 duikoperators op Curaçao zijn benaderd. Negentien hebben deelgenomen aan dit onderzoek. 'Deze duikoperators staan allemaal in direct contact met de toerist en hebben Chata en haar team een uitgebreid zicht geboden op de wijze waarop deze industrie functioneert', aldus de hospitality-vereniging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten