dinsdag 5 december 2017

Regering komt met een nota van wijziging komt van de begroting 2018

'Sommige ministeries hebben meer geld gevraagd'


Vicepresident Ashwin Adhin heeft maandagmiddag 4 december 2017 na afloop van het spoedberaad van de coalitie met president Desi Bouterse verklaard, dat er een nota van wijziging komt van de begroting. Het overleg was volgens hem nodig om zaken scherp te kunnen plannen. De regering Bouterse heeft alleen nog geld voor het betalen van vaste lasten. Alleen salarissen, subsidies en schulden kunnen worden betaald. De Assembleeleden van de coalitiefractie hebben ook hun wensen en grieven kenbaar gemaakt, aldus Starnieuws.

De vicepresident haalde aan, dat de overheid behoorlijk heeft bezuinigd. Waar geen geld voor is, kan niet worden uitgevoerd. De zaken die naar voren zijn gekomen, worden scherp geanalyseerd. Dit zal blijken uit de nota van wijziging die ingediend zal worden door de regering.

Adhin zei dat sommige ministeries meer geld hebben gevraagd. Nagegaan is welke projecten uitgevoerd moeten worden en of de middelen hiervoor beschikbaar zijn. Bepaalde subsidies, zoals voor de Energie Bedrijven Suriname, zullen voortgezet worden.

Diverse pijnpunten zijn aan de orde geweest tijdens de bespreking. Zo is aangegeven, dat er meer geld moet worden vrijgemaakt voor Cultuur en de universiteit. Ook is gesproken over hoe de verdiencapaciteit van de Staat kan worden vergroot.

De uitgegeven visvergunningen zijn ook aan de orde geweest, maar het zwaartepunt lag niet daarop, aldus de vicepresident.

Het ging voornamelijk om de nota van wijziging die er moet komen en de wetgeving die nodig is om sommige zaken versneld aan te pakken.

Adhin zei verder, dat de regering geen moeite heeft met kritiek, maar dat de wijze van communiceren belangrijk is. De Raad van Ministers had eerder aangegeven met respect behandeld te willen worden, na uitspraken van ABOP-Assembleelid Edward Belfort over president Desi Bouterse en het regeringsbeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten