vrijdag 1 december 2017

Personeel SAO onrustig door uitblijven betaling koopkrachtversterking van Srd 600 per maand

Onvrede over optreden vakbondsman Ronald Hooghart

- 'Wij zijn moe om te wachten, omdat het te lang duurt'
- Bondssecretaris Perry Marica: 'Maar, de bond kan zijn invloed niet overal aanwenden'


Medewerk(st)ers van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) blijven zich roeren over de koopkrachtversterking van Srd 600 per persoon per maand die hen is toegezegd. Zij hebben woensdag het bondsbestuur duidelijk hierover gevraagd. Het personeel had eerder van de vakorganisatie gehoord, dat de zaak is geregeld en dat ze het geld zou krijgen. 

'Wij zijn moe om te wachten, omdat het te lang duurt. We hebben het geld hard nodig in deze dure tijd', zegt een medewerker. Bronnen zeggen, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 1 december 2017, dat medewerk(st)ers woensdag op hun werkplek waren, maar niets deden. Ook zouden leden het vertrouwen in voorzitter Ronald Hooghart willen opzeggen.

Echter, secretaris Perry Marica spreekt van 'slechts enkele mensen, die emotionele uitlatingen doen'. Hij stelt dat Hooghart zich erg inzet voor het uitbetalen van de toelage. 'Maar, de bond kan zijn invloed niet overal aanwenden', beweert hij. Marica zegt dat de zaak al geregeld is en dat het geld moet worden overgemaakt. Hij vraagt het personeel nog enig geduld te hebben.

Medewerk(st)ers hadden begin november besloten dat ze uiterlijk midden van de maand het geld moesten ontvangen. De mensen waren toen boos, dat ze in oktober geen koopkrachtversterking hadden gekregen, terwijl Hooghart dat had beloofd nadat ze eerder een actie waren begonnen. Toen hebben de tachtig medewerk(st)ers elk een voorschot van Srd 300 gekregen in afwachting van de koopkrachtversterking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten