vrijdag 1 december 2017

Paraguayaanse vrouw (21) ernstig mishandeld door echtgenoot vanwege Facebook 'Like's'

Voor elke 'Like' op haar Facebookpagina werd Adolfina Camelli Ortigoza geslagen


De 21-jarige Paraguayaanse Adolfina Camelli Ortigoza is het slachtoffer geweest van haar jaloerse echtgenoot, Pedro Heriberto Galeano (32). Voor elke 'Like' op haar Facebookpagina, die ze naar verluidt kreeg van haar vele geliefden, werd ze geslagen. Haar gezicht was uiteindelijk zo misvormd, dat ze zichzelf niet langer herkende in de spiegel. 

Haar beproeving eindigde toen haar schoonvader zijn eigen zoon aangaf. Hij vreesde dat de volgende aanval haar dood zou betekenen, aldus de Britse krant Mirror woensdag 29 november 2017.

Haar gezicht was helemaal opgezwollen, waardoor ze nauwelijks haar ogen kon openen en haar lichaam had verschillende interne bloedingen. Ze heeft haar tanden kunnen behouden ondanks de gebroken kaak, alleen omdat haar man altijd een doek in haar mond stopte voordat ze haar sloeg, om te voorkomen dat ze schreeuwde.

Hij plaatste foto's op haar Facebookpagina. De man zou haar eerder hebben vastgehouden in hun gedeelde appartement in een buitenwijk van Asunción aan de grens met Argentinië.

Hij nam de volledige controle over haar Facebook-account over en plaatste ook bewust foto's van haar om te zien wie er commentaar zou willen geven of een 'like' zou plaatsen.

De man is gearresteerd. Nu moet het tot een rechtszaak tegen hem komen. Hij wordt beschuldigd van poging tot moord, ontneming van vrijheid en dwang. Daarop staat in Paraguay tot 30 jaar gevangenisstraf.

(Suriname Mirror/Focus.de/The Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten