vrijdag 1 december 2017

Directeur Van Embricqs van Hi-Jet Helicopter Services neemt afscheid van 'onze twee makkers'

'Eindelijk kunnen wij deze periode afsluiten en het zal de haters en slecht sprekenden meteen ook de mond snoeren'


Jerrel van Embricqs, directeur van Hi-Jet Helicopter Services, is opgelucht, dat sinds de vermissing van de helikopter van Hi-Jet op 23 mei 2015, er nu eindelijk duidelijkheid is. 'Wij hebben vastgesteld dat het inderdaad gaat om het toestel van Hi-Jet,' zegt Van Embricqs vandaag, vrijdag 1 december 2017, op Starnieuws. 

De stoffelijke resten van piloot Donovan van Embricqs en technicus Ryatno Kertodikromo zijn vervoerd naar het mortuarium.

De politie, het rescue team van de brandweer, zes personeelsleden van Hi Jet en de twee inheemse  jongens, die het toestel ontdekt hebben (in eerste instantie werd bericht dat Chinese arbeiders van een houtkapbedrijf de helikopter hadden gevonden) zijn naar het Matawaigebied geweest. Eerst hebben de Technische Dienst en de Forensische Opsporing van de politie hun werk gedaan. Niemand mocht in de buurt van het toestel komen.

'Onder begeleiding van de speciale eenheden, mochten wij na een paar uur ter plekke afscheid nemen van onze twee makkers', zegt Van Embricqs uit.

Vier uur lang heeft de groep in de regen door het bos gelopen om het wrak te kunnen bereiken. Daarna moest ook vier uren teruggelopen worden naar de auto's. Het vinden van het toestel en stoffelijke resten van de twee slachtoffers is een hele grote stap en opluchting.

'Eindelijk kunnen wij deze periode afsluiten. Het zal de haters en slecht sprekenden meteen ook de mond snoeren', zegt Van Embricqs.

Later op de middag wordt er een persconferentie gehouden bij Hi-Jet voor verdere informatie.



(Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten