vrijdag 1 december 2017

NPS-fractieleider Rusland vraagt regering informatie over delegatie Consude Games in Bolivia

'Hoeveel van de mensen zijn sporters en hoeveel niet?'


 NPS-fractieleider Gregory Rusland wil van de regering weten hoe groot de delegatie is die naar de Consude Games gaat, die gehouden worden in Bolivia. 'Hoeveel personen vertrekken en hoe is de delegatie samengesteld? Hoeveel van de mensen zijn sporters en hoeveel niet?', vroeg de politicus gisteren bij de behandeling van de 2018-begroting in de Assemblee, aldus vandaag, vrijdag 1 december 2017, Starnieuws.

Inmiddels heeft het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht aangegeven dat 59 sporters deelnemen aan de spelen. Over de begeleiders en de kosten zijn geen mededelingen gedaan.


Scholieren tussen twaalf en veertien jaar zullen Suriname vertegenwoordigen op de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen, de Consude Games. Van 2 tot en met 9 december zullen sporters hun krachten meten in Cochabamba, Bolivia. Dit jaar worden de spelen voor de 23e keer gehouden.

Suriname neemt deel aan zes takken van sport met name schaken, atletiek, basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal.

De Stichting Schoolsport Federatie Suriname is vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken belast met de voorbereiding en organisatie van Suriname’s deelname aan dit internationaal sportevenement. De minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, is er zeker van dat de sporters hun beste beentje voor zullen zetten.

Ook dit jaar zullen bij atletiek de sporters met een beperking (Special Olympics) deelnemen aan de Consude Games. De vriendschapsbanden tussen de landen die deelnemen moeten middels de spelen ook verstevigd worden door acceptatie van elkaars cultuur.

Ongeveer 2500 scholieren en begeleiders uit Argentinië, Brazilië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela, zullen aan deze spelen participeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten