vrijdag 1 december 2017

Ecuador: land met onbegrensde mogelijkheden

ProEcuador organiseert business day in Nederland 


Het Trade Office van ProEcuador heeft onlangs een business day georganiseerd in Nederland. Nederlandse importeurs van onder andere vers fruit kwamen 9 november in het Crowne Plaza Hotel in Den Haag. Er waren ook bedrijven aanwezig uit de agribusiness, logistieke en dienstverlenende sector. Het thema van het evenement luidde 'Ecuador - een republiek met mogelijkheden'.

Gedurende de dag werd er onder meer een kookdemonstratie gegeven en vond er een Ecuadoriaans food-festival plaats om gastronomische rijkdom van Ecuador te promoten.

De directeur van ProEcuador, Juan Patricio Navorro, presenteerde een aantal feiten om het potentieel dat Eucador te bieden heeft op het gebied van handels- en investeringsmogelijkheden nader toe te lichten.

'Ecuador is de toegangspoort tot Latijns-Amerika, een markt die 300 miljoen consumenten telt. Bovendien biedt Ecuador de agrarische sector veel mogelijkheden. Het land beschikt over ruim 200 verschillende microklimaten verspreid over vier geografische gebieden, zoals het laagland aan de kust, het Andes gebergte, Amazonegebied en de Galapagos Eilanden.'

Hij vervolgde zijn verhaal door uit te leggen, dat het land zeven weertypen kent. Deze klimatologische verscheidenheid maakt het mogelijk om sommige gewassen twee tot drie keer per jaar te oogsten. Daarnaast heeft het land het meest solide coöperatieve systeem in Latijns-Amerika.

Ook vertelde hij dat 30% van de wereld bananenmarkt afhankelijk is van de Ecuadoraanse sector. 'De productie van biologische palmolie groeit dankzij Nederlandse investeringen.'

Tot slot heeft ook de Ecuadoraanse bloemensector zich verder ontwikkeld en wordt deze nog steeds ondersteund door Nederlandse investeringen en technologieën.

Andrea Montoya legde uit dat Ecuador in Nederland wordt gepromoot omdat dit land een belangrijke markt voor Ecuador is. 'Het gaat niet alleen om handelskansen, maar ook om investeringen. Het belangrijk voor ons om informatie te delen met de besluitvormers en hen alle steun te bieden die zij nodig hebben om zaken in Ecuador te doen of om Ecuadoraanse producten naar Nederland te exporteren.'

(Suriname Mirror/AGF.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten