maandag 4 december 2017

Coalitieleden en ministers in spoedberaad bijeen met president Bouterse

Media gissen naar reden voor spoedberaad

Van enige transparantie bij regering is geen sprake 


De coalitieleden en ministers zijn opgeroepen voor een bespreking met president Desi Bouterse in het Perscentrum van het Kabinet van de President. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zei vanochtend, maandag 4 december 2017, in De Nationale Assemblee dat de regering meer ruimte nodig heeft en niet aanwezig kon zijn vandaag bij de begrotingsbehandeling. Hierop werd de vergadering afgeblazen. 

Iets na één uur kwam president Bouterse aan bij het Perscentrum, aldus Starnieuws. Niet is aangegeven welke prioriteiten zo zwaarwegend zijn, dat de regering niet aanwezig kon zijn in De Nationale Assemblee. Velen in de coalitie weten niet waar de bespreking over gaat. Ook was de bespreking niet van te voren doorgegeven aan Assembleeleden en ministers. De vergadering in het Perscentrum vindt plaats onder leiding van de president.

De regering heeft zich gestoord aan het betoog van Assembleelid Edward Belfort (ABOP) tijdens de begrotingsbehandeling. Een aantal dagen later legde de Raad van Ministers bij monde van vicepresident Ashwin Adhin een verklaring af in De Nationale Assemblee. Hij vroeg om het staatshoofd en de regering met meer respect te behandelen. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons voerde hierop aan, dat zij niet had geconstateerd dat Belfort ontoelaatbare woorden had geuit.

De coalitie heeft afgelopen week kritische vragen gesteld over het beleid van de regering. Ook is aan de orde gesteld dat er behoorlijk wat mis is in de visserijsector. Van de regering is geëist om alle verstrekte visvergunningen naar De Nationale Assemblee te sturen. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij deelde mee, dat een Assembleelid hem bedreigd had geen onderzoek te verrichten naar misstanden in de sector. Hij weigerde zijn/haar naam te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten