maandag 4 december 2017

Leden OBS kunnen voorlopig fluiten naar toegezegd verhoogd tarief

Commissie heeft meer tijd nodig voor opschonen trajectenbestand

Er zijn mogelijk spooktrajecten waardoor bushouders onterecht geld zouden ontvangen


Leden van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) hoeven voorlopig niet te rekenen op het verhoogde tarief dat ze eerder dit jaar met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zijn overeengekomen. Een commissie heeft meer tijd nodig voor het opschonen van het trajectenbestand. Eerder was verwacht dit werk binnen drie weken te klaren, maar nu blijkt het veel omvattender te zijn, zo bericht de Ware Tijd maandag 4 december 2017.

Het departement wil het verhoogde tarief nog niet betalen, omdat het vermoeden bestaat dat er sprake is van spooktrajecten waardoor bushouders onterecht geld zouden ontvangen.

Minister Jerry Miranda kan geen uitspraak doen wanneer de commissie gereed zal zijn. 'Er wordt ook nagegaan of we een herregistratie moeten houden om het hele systeem goed te ordenen. Het werk is niet zo makkelijk als het lijkt.' Hij wil nog niets zeggen over spooktrajecten. Wanneer de commissie klaar is met haar werk, zal eerst De Nationale Assemblee worden geïnformeerd. 'Als blijkt dat zich onregelmatigheden hebben voorgedaan, zullen we de procureur-generaal vragen om de zaak te behandelen.'

Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, zegt dat het merendeel van de leden akkoord is gegaan om het ministerie tot eind december de tijd te gunnen het systeem op te schonen en vervolgens de verhoging door te voeren. 'Als dat niet gebeurt, wordt het vuurwerk in januari', waarmee hij zinspeelt op actie.

De belangenorganisatie vertegenwoordigt bus- en boothouders die scholieren vervoeren en die diensten verlenen aan het Nationaal Vervoersbedrijf. Ook bij deze onderneming zullen trajecten onder een vergrootglas geplaatst worden. Woon vertegenwoordigt de OBS in de commissie die belast is met de opschoning. Hij wil hierover niet veel zeggen, maar er zijn dingen die rieken naar fraude. 'Er is veel werk aan de winkel om zaken recht te trekken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten