maandag 4 december 2017

Zeker vijf doden en zestien gewonden bij busongeluk in noorden vann Colombia

(Bron foto: Twitter)
Onder gewonden twee Ierse burgers, twee Australiërs en een Portugees


Een busongeval in het noorden van Colombia heeft gisteren op zijn minst vijf mensen het leven gekost en minstens 16 passagiers zijn gewond geraakt, aldus de lokale autoriteiten. Twee Ierse burgers, twee Australiërs en een Portugees behoren tot de gewonden, zei de politiecommandant van de provincie Noord-Cordoba, kolonel Marcelo Russi, tegen de lokale media, aldus Colombia Reports vandaag, maandag 4 december 2017.

De chauffeur van de bus, drie volwassenen en een minderjarige overleden bij de crash, aldus de politiefunctionaris.



De fatale crash van de Cartagena-Medellin-bus vond plaats tussen Planeta Rica en Pueblo Nuevo en is het tweede grote busongeval in minder dan een maand in Colombia.


Er waren 30 passagiers in de bus, meldden lokale media.

Busbedrijf Brasilia bracht een persbericht uit waarin het zei 'ten diepste spijt te hebben' van het ongeluk dat het leven van een van hun werknemers heeft gekost. Het bedrijf zei, dat de chauffeur 15 jaar ervaring had in de transportsector.

Noticias Caracol rapporteerde dat onderzoekers veronderstellen, dat mechanische storingen ervoor zorgden dat de bestuurder de controle verloor, waarna de bus doorrolde. Andere mogelijkheden zullen ook worden onderzocht, aldus de transportautoriteiten.


(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten