maandag 4 december 2017

'Directoraat Cultuur moet meer geld krijgen om beleidsprogramma uit te kunnen voeren'

Slechts Srd 17.000 begroot voor het komende jaar....
 
'Als de regering geen geld vrijmaakt, dan kan het directoraat net zo goed worden opgeheven'


De Assembleeleden Raymond Sapoen, Rossellie Cotino (NDP) en Patricia Etnel (NPS) vinden dat het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur meer geld moet krijgen om zijn beleidsprogramma uit te kunnen voeren. Er is slechts Srd 17.000 begroot voor het komende jaar. 

De volksvertegenwoordigers wezen tijdens de begrotingsbehandeling afgelopen week op het belang van cultuur. Als de regering geen geld vrijmaakt hiervoor, kan het directoraat net zo goed worden opgeheven. Met de Srd 17.000 is het niet mogelijk om het beleidsprogramma uit te voeren.

Bevordering van cultuurstudies, landelijke vieringen van nationale hoogtij- en feestdagen, kunst- en cultuureducatie, ondersteuning van culturele centra in districten en cultuurerfgoedzorg behoren met deze begroting tot het verleden, concludeerde Cotino. 'Mijn vraag is, waarom hebben we dan een directoraat Cultuur bij het ministerie van Onderwijs? Is het omdat Cultuur in de naamgeving van het ministerie is verankerd? Voorzitter, als we op structurele basis het directoraat Cultuur op deze manier bejegenen, hoeven wij mijns inziens geen directoraat cultuur te hebben.'

Deze opmerking werd ook gemaakt door Sapoen en Etnel. De Assembleeleden deden een beroep op de regering om weer naar deze post te kijken en aanpassingen te brengen. Zij benadrukten dat het directoraat belangrijk is om het cultuurbeleid aan te sturen, ook al organiseren diverse organisaties culturele activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten