dinsdag 7 november 2017

Belfort (ABOP) richting president Bouterse: 'Gaat u heen in vrede'

Bouterse maakt overduidelijk gebaar naar Belfort dat hij niet goed wijs is



Terwijl het Assembleelid Edward Belfort (ABOP) dinsdagmiddag 7 november 2017 zijn betoog hield tijdens de algemene politieke beschouwingen en daarbij de regering flink op de vingers tikte, verliet president Desi Bouterse de vergaderzaal. Hij bleef even stilstaan en tikte met zijn rechterwijsvinger aan zijn hoofd kijkend naar Belfort, doelende dat Belfort niet goed wijs is. Dit bericht de Ware Tijd.

'Gaat u heen in vrede', beet Belfort het staatshoofd toe toen die wegliep. Daarvoor had hij ook gesneerd naar de president over de strafeis van twintig jaar in het 8 decemberstrafproces. 'De tijd dat u uw ambt tijdelijk liet waarnemen door 'rechtsbuiten' van u kon u zich verdedigen in de rechtszaal.'

Belfort hekelt het feit dat de president steeds weer het Openbaar Ministerie bedreigt. Dat deed Bouterse bij een structurenvergadering enkele maanden geleden in Ocer en tijdens een massameeting van de NDP in Onverwacht.

Het Assembleelid maakte gehakt van het totaal regeringsbeleid. Volgens hem was het salaris van voornamelijk politieambtenaren in 2007 omgerekend zevenhonderd Amerikaanse dollar. Nu verdienen ze slechts iets meer dan tweehonderd dollar. Hij zei dat het zo slecht gesteld is met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname, dat de manschappen niet met veiligheidsschoenen lopen maar met gympen.

Belfort haalde ook aan dat personen in het achterland voor een liter ongelode benzine tussen Srd 10 en 13 moeten neertellen. De parlementariër vond dat het staatshoofd het volk steeds weer verhaaltjes voorhoudt.


(Starnieuws bericht 8 november over het voren gaande en heeft exact hetzelfde screen shot gebruikt als door Suriname Mirror gemaakt..... met weglating van de tijdbalk.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten