maandag 4 december 2017

Nederlandse student speelt plots voor Surinaamse top voetbalclub

'Ik word op straat herkend’ 


Frederik Specken stapte in september op het vliegtuig voor een tien maanden durende stage in Suriname. De 24-jarige Groninger zit in het derde jaar van de bacheloropleiding Social Work aan de Hanze Hogeschool Groningen en in het kader van zijn stage probeert hij nu om ontspoorde jongeren op het rechte pad te krijgen. 

'Ik kon stagelopen in Nederland, maar mocht ook naar het buitenland. Ik koos voor het laatste', zegt hij vandaag, maandag 4 december 2017, op vooetbalzone.nl.  Het betekende wel dat Specken niet meer kon voetballen bij zaterdag eersteklasser Oranje Nassau. Hij was echter niet van plan om stil te zitten, nam zijn kicksen mee in de koffer en voetbalt nu voor een topclub in de Surinaamse eredivisie.

Specken kwam terecht bij SV Walking Boyz Company (WBC), drievoudig kampioen van de zogeheten Telesur-competitie en de nummer drie van het vorige seizoen. Het team van trainer Eugène Verwey staat ten tijde van het schrijven van dit interview na zeven speelronden met vijftien punten op de eerste plaats en doet dus serieus mee om de eerste titel sinds 2009.

'De club wil kampioen worden, dat is het doel', zegt Specken in een interview met Voetbalzone.

De controlerende middenvelder deed tot dusver drie keer mee bij WBC; zo kwam hij eind november nog na 69 minuten binnen de lijnen in de met 2-0 gewonnen topper tegen Inter Moengotapoe, de club van oud-commando Ronnie Brunswijk. 'Bij Inter is er nog niet gewisseld, dacht ik zo, terwijl ‘Jan’ Specken zich klaarmaakt om in de wedstrijd te komen (…) Miguel Slagveer zal dus plaats moeten maken voor Jan Specken met rugnummer 8', zo kondigt de commentator van dienst de wissel aan.

In de twintig minuten waarin ‘Jan’ meedoet, helpt hij WBC de voorsprong te verdedigen. Middels vlotte passes en kaatsen zoekt de controleur een paar keer de combinatie met ploeggenoten en hij doet ook nog een doelpoging. Een kwartier voor tijd kan hij de bal na een indraaiende vrije trap, onder druk van een verdediger, echter niet richting doel krijgen. 'Specken! Probeert met een acrobatische tour te scoren, maar houdt er een corner aan over', zo luidt het commentaar.

Lees het volledig interview op www.voetbalzone.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten