maandag 27 november 2017

Personeel ministerie van RGB wil af van directrice Leandra Woei

(Bron foto: gov.sr)
'Ze frustreert ons door ons in onzekerheid te brengen'

'Zonder ons te verweren worden we thuis gezet, we krijgen slechts een brief'


'Mevrouw Woei moet weg, a musu gowe', zeggen medewerk(st)ers van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in de Ware Tijd van vandaag, maandag 27 november 2017. Ze hebben vrijdag hun bezwaren tegen directrice Leandra Woei naar voren gebracht tijdens een vergadering met vakbondsleider Ronald Hooghart in het CLO-gebouw aan de Gemenelandsweg. 

Het personeel geeft haar de schuld van sommige mutaties en het ter beschikking stellen van personen, zonder opgaaf van reden. 'Ze frustreert ons door ons in onzekerheid te brengen. Als ik maandag aan het werk ben, wil ik Woei niet als directeur zien', zegt een personeelslid. 'Als ze toch aanblijft zullen we actie voeren, totdat ze weg is. De maat is vol', voegt een collega toe.

Personeelsleden beweren dat collega's van de ene op de andere dag naar een andere afdeling worden overgeplaatst zonder dat zij vooraf zijn ingelicht. 'Als iemand heeft gestolen op een afdeling, moet die persoon aangesproken worden, want herhaling moet voorkomen worden.'

Het probleem wordt niet verholpen door iemand simpelweg over te plaatsen, vinden zij. Volgens de medewerk(st)ers gaat Woei als 'een Turk' tekeer op het ministerie en is wat zij zegt wet. 'Zonder ons te verweren worden we thuis gezet. We krijgen slechts een brief en dat is het. Dit is echt rancune', zegt een personeelslid.

Niet alle RGB-medewerkers zijn bij de bondsvergadering. 'Niet iedereen durft hier te zijn, want er is aan ons gezegd dat ze pre­sentie gaan opnemen en wie er niet is, mag maatregelen verwachten.' De in ongenade gevallen directrice was niet bereikbaar voor commentaar.

Wat de bond ofwel Hooghart onderneemt voor het personeel is niet duidelijk. De Ware Tijd gaat daar niet op in...

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten