maandag 27 november 2017

Assemblee begint met behandeling van de begroting voor 2018

Begroting is voor het eerst als één ontwerpwet ingediend


De Nationale Assemblee start vanmiddag, maandag 27 november 2017, met de behandeling van de begroting voor 2018. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons heeft eerder aan Starnieuws meegedeeld, dat zij hoopt dat op 15 december de begrotingsbehandeling kan worden afgerond. De coalitie heeft vrijdag gesproken met ministers over de begroting. Vandaag wordt het gesprek voortgezet. 

Ook de vaste commissies hebben gesprekken gevoerd met de ministers over de begroting.

Een algemene klacht is, dat de middelen die worden begroot niet beschikbaar zijn, waardoor een groot deel van de programma's, niet uitgevoerd kunnen worden. De begroting is voor het eerst als één ontwerpwet ingediend. Voorheen werd voor elk ministerie een aparte wet ingediend.

Er is een grote commissie van rapporteurs, die de openbare behandeling voorbereid, benoemd. In de grote commissie van rapporteurs, bestaande uit vijftien Assembleeleden, hebben zitting:
Amzad Abdoel (voorzitter/NDP), Asiskumar Gajadien (VHP), Stephen Tsang (NDP), Diana Pokie (ABOP), Celsius Waterberg (BEP), Carl Breeveld (DOE), Jennifer Vreedzaam (NDP), William Waidoe (PL), Wendell Asadang (NDP), Gregory Rusland (NPS), Raymond Sapoen, Cleon Gonsalves (PALU), Rossellie Cotino (NDP), Krishna Mathoera (VHP) en Rachied Doekhie (NDP).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten