maandag 27 november 2017

50-Jarige loper overlijdt tijdens vierde editie van de KLM Curaçao Marathon

'Een triest einde van een prachtig evenement'


De vierde editie van de KLM Curaçao Marathon kende gisteren een triest einde. Een van de deelnemers kwam tijdens het hardlopen om het leven. Verschillende bronnen melden, dat het gaat om de 50-jarige Rob Bremer, zo bericht vandaag, maandag 27 november 2017, het Antilliaans Dagblad.

De man deed mee aan de halve marathon en werd ter hoogte van de Dr. Martin Luther King Boulevard, vlak voor de finish bij het Lions Dive Beach Hotel, onwel. De identiteit en doodsoorzaak van het slachtoffer worden door de organisatie niet bevestigd uit privacyoverwegingen.

Curd Evertsz, hoofd Safety, Security & Emergency Response, vertelt wel dat de deelnemer direct werd geholpen door omstanders, waarna paramedici, medici en twee ambulances snel ter plaatse waren voor reanimatie. Hij werd overgebracht naar het Sint Elisabeth Hospitaal, waar ook het ziekenhuispersoneel er alles aan deed om het tot een goed einde te brengen. 

'Maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Een triest einde van een prachtig evenement.'
De Nederlandse Daniël Korevaar behaalde overigens de eerste plaats met een tijd van 2 uur, 48 minuten en 20 seconden. 'Een marathon uitlopen binnen drie uur, dat is een ongekende prestatie.'




De Nederlander wordt in het klassement van de marathon op Curaçao opgevolgd door de Poolse Piotr Suchenia met een tijd van 3:01:39. De Nederlander Jeroen Plevier sloot de top drie af met een tijd van 3.11.31. 

Bij de halve marathon ging de Curaçaose Marlies Kort met de eerste prijs naar huis. Ze liep de 21.1 kilometer uit in 01.27.29. De Arubaanse Joatham Kock werd tweede met 01.32.37, gevolgd door zijn landgenoot Marcoi Lopez met een tijd van 01.35.22. 

Liepen bij de eerste editie in 2014 ongeveer 2.000 deelnemers mee, nu waren er meer dan 2.500 inschrijvingen. De lopers kwamen uit 37 verschillende landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten