maandag 27 november 2017

'Er zijn concrete plannen voorbereid voor verhoogde paraatheid van Korps Politie Suriname' - 'Het moet niet bij woorden blijven'

Minister Welzijn: 'Een nieuw dienstrooster gaat in voor de verschillende ploegen'

Bewindsman erkent dat de criminaliteit zorgwekkend is


Minister Ferdinand Welzijn (waarnemend op ministerie van Justitie en Politie) erkent dat de criminaliteit zorgwekkend is, waarbij de afgelopen dagen weer een piek geconstateerd is. 'Ik ben al enige tijd intensief in overleg met de korpsleiding. Er zijn concrete plannen voorbereid voor een verhoogde paraatheid van het Korps Politie Suriname. Vanaf dinsdag gaat een nieuw dienstrooster in voor de verschillende ploegen', zegt de minister vandaag, maandag 27 november 2017, op Starnieuws. 

De bewindsman begrijpt dat de samenleving zich zorgen maakt om de criminaliteit, die duidelijk aan het verruwen is. Hij stelt, dat iedereen beter zal moeten presteren om zichtbare resultaten te bereiken. De situatie, met diverse haarden, is in kaart gebracht. Ook de nodige middelen en materieel zijn beschikbaar voor een trefzekere aanpak, zegt Welzijn. De aanpak zal goed doorgenomen worden met de betrokken leidinggevenden.

De minister zegt, dat de korpsleiding door hem ook erop is gewezen, dat trefzeker opgetreden zal moeten worden. Het is de taak van de politie om ervoor te zorgen dat het veiligheidsgevoel terugkeert. Daarbij verlenen het Nationaal Leger, de Penitentiaire Ambtenaren en ook de Brandweer een bijdrage aan het in stand houden van het gevoel van veiligheid binnen de samenleving.

De regering heeft middelen vrijgemaakt opdat de politie ervoor kan zorgen dat de criminaliteit wordt beteugeld. Welzijn zegt dat resultaten moeten worden neergezet. Hij eist dat van de korpsleiding, die hiervoor de nodige ondersteuning krijgt.

'Ook de georganiseerde drugscriminaliteit die van buiten op ons afkomt wordt niet onderschat. Het vormt een ernstige dreiging die ik persoonlijk met mijn team zal moet aanpakken. Het moet niet bij woorden blijven en ik vraag ook aan alle medewerkers om de woorden die wij uiten en menen op dit stuk ook in daden om te zetten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten