woensdag 22 november 2017

'Na vrijspraak oud-directeur CBCS, Emsley Tromp, moet regering reputatieschade voor Curaçao beperken'

(Bron foto: Facebook/Osepa)
Advocaat Osepa: 'Reputatieschade voor land groter, dan schade die Tromp heeft ondervonden'

'In dezen is de onkunde van het OM aangetoond'


De regering moet de reputatieschade voor Curaçao beperken, nu Emsley Tromp, de voormalige directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten door de rechter is vrijgesproken. Dat stelt advocaat Sheldry Osepa, voormalig Gevolmachtigde minister, aldus het Antilliaans Dagblad woensdag 22 november 2017.. 

'In deze zaak waren de ogen van de hele wereld op Curaçao gericht. Dat kwam doordat er een directeur van de Centrale Bank in opspraak was geraakt. Als Tromp dan in zo’n zaak wordt vrijgesproken, dan vraag je je af op grond waarvan het Openbaar Ministerie (OM) deze zaak in de eerste plaats is begonnen. Wat dat betreft is de reputatieschade voor het land groter dan de schade die Tromp heeft ondervonden', aldus Osepa.

'Je kunt je afvragen waarom het OM tot vervolging is overgegaan terwijl zij het bewijs in deze zaak niet rond hadden. Het is opvallend dat de rechter in zijn vonnis als het ware op dezelfde lijn zat als de verdediging van Tromp.' Het vonnis toont volgens Osepa ook nog iets anders aan.

'In dezen is de onkunde van het OM aangetoond. De vraag is wie daarvoor straks moet opdraaien. Wie krijgt straks de rekening gepresenteerd als Tromp schadevergoeding eist? Vergeet niet dat in het verleden door Ramonsito Booi en Burney El Hage in de zaak Spelonk, er zo’n 4 ton aan schadevergoeding is geëist. Je kunt ervan uitgaan dat het bedrag bij Tromp veel hoger zal liggen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten