woensdag 22 november 2017

Melkcentrale wil in verschillende districten eigen verkooppunten

'Bedrijf wordt geconfronteerd met klachten over bedorven producten uit supermarkten'

Publiek geheim dat er winkeliers zijn die hun diepvries 's nachts uitschakelen om hoge stroomrekening te voorkomen


De Melkcentrale wil in verschillende districten eigen verkooppunten voor haar producten openen. Het bedrijf wil daarmee de kwaliteit garanderen. De directe aanleiding zijn klachten over melk of melkproducten die al vóór de aangegeven datum vervallen blijken te zijn. Dat ontdekt de consument pas bij gebruik van het product. Het is publiek geheim, dat er winkeliers zijn die hun diepvries 's nachts uitschakelen om een (te) hoge stroomrekening te voorkomen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van producten die koel gehouden moeten worden, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 22 november 2017.

Dew Sitaram, directeur van de Melkcentrale, erkent dat het bedrijf geconfronteerd wordt met de klachten. Het bedrijf hanteert een minimale temperatuur van vijf graden voor de opslag van zijn producten. Dat wordt ook aan winkeliers meegegeven.

'Als de consument kan aantonen dat de oorzaak bij de winkelier ligt, mag hij het product terugbrengen naar de winkel of bij ons. We willen er alles aan doen om hem tegemoet te komen.'

Sitaram zegt, dat de plannen om in alle districten een zogenoemde fabriekswinkel te hebben, ook tegen deze achtergrond gezien moet worden. Het bedrijf heeft al met de districtscommissariaten van Nickerie, Saramacca en Wanica gesproken om de mogelijkheden hiervoor te bekijken.

Ook Michi Natural Foods krijgt klachten die samenhangen met de opslagtemperatuur van de producten, zegt Miguel Boerleider van de afdeling Marketing. De ideale temperatuur is volgens hem drie tot vijf graden. Dit wordt ook aanbevolen aan de winkeliers. 'We onderzoeken of het bij ons fout kan zitten of bij de wederverkoper. Over het algemeen merken we bij veldonderzoek wel dat de temperatuur te hoog is.' De consument mag het product terugbrengen bij de winkel of het bedrijf.

Het is de Ware Tijd niet gelukt om Rudisa, die ook melkproducten produceert, te bereiken voor een reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten