woensdag 22 november 2017

Colombia dient protest in tegen Venezuela voor wèèr een inval in het land

(Bron foto: Twitter)
Een militaire helikopter en troepen uit Venezuela trekken de grens met Colombia over bij Tibu, Norte de Santander


Colombia heeft dinsdag 21 november 2017 een brief naar het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gestuurd om te protesteren tegen de inval van een militaire helikopter en troepen van dat land over de grens met Colombia, de laatste in een reeks soortgelijke incidenten die tot kritiek uit Colombia hebben geleid.

Het incident vond plaats op 15 en 16 november nabij de stad Tibu in de provincie Norte de Santander, zei het ministerie van van Buitenlandse Zaken van Colombia in een verklaring.

'Tegen de gebeurtenissen is al geprotesteerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en er is een bijeenkomst georganiseerd tussen de ministers van Buitenlandse Zaken om te analyseren wat er is gebeurd en om maatregelen te vragen om herhaling te voorkomen', zei hij.


Invallen door Venezolaanse troepen in Colombia zijn de laatste jaren toegenomen, waardoor de diplomatieke spanningen tussen de regering van de Colombiaanse president Juan Manuel Santos en de Venezolaanse president Nicolas Maduro zijn toegenomen.

Santos heeft Maduro beschuldigd van het vernietigen van de democratie in Venezuela, terwijl Maduro heeft gezegd dat Colombia deel uitmaakt van een internationale samenzwering die zijn regering probeert omver te werpen.

Colombia en Venezuela delen een grens van 2.219 kilometer lengte, waar veel wordt gesmokkeld.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten