woensdag 22 november 2017

Guardian/Fatum en Ennia op Curaçao verhogen WA-dekking autoverzekering met 13,5 procent

Verhoogde premie gaat in op of na 1 januari 2018, per eerstkomende prolongatiedatum verzekering


Guardian/Fatum en Ennia, de grootste verzekeringsmaatschappijen in de Dutch Caribbean, trekken op Curaçao de premie voor de WA-dekking autoverzekering met 13,5 procent op. Dat gebeurt per eerstkomende prolongatiedatum van de verzekering die valt op of na 1 januari 2018. 

President en ceo Diego Fränkel van Guardian Group Fatum heeft hierover een brief uitgestuurd naar de klanten. De brief is gedateerd 15 november. Ennia-topman Ralph Palm zegt vandaag, woensdag 22 november 2017, in het Antilliaans Dagblad, dat deze verzekeraar dezelfde verhoging toepast, namelijk 13,5 procent, maar dat er nog geen schrijven uit is gegaan naar de relaties.

Afgelopen weekeinde maakte de Curaçao and Bonaire Insurance Association (CBIA) bekend dat minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling - zelf afkomstig uit de verzekeringsbranche - akkoord is gegaan met de stijging en dat de verzekeringsmaatschappijen nu op grond van Publicatieblad 2017 nummer 80 per 29 september 2017 de premies WA-aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen mogen aanpassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten