vrijdag 24 november 2017

Braziliaanse spits Robinho krijgt 9 jaar cel voor deelname aan groepsverkrachting in Italië

(Bron foto: Twitter)
Robinho ontkent betrokkenheid groepsverkrachting van 22-jarige Albanese vrouw in 2013


Een Italiaanse rechtbank heeft gisteren voormalig AC Milan en Braziliaanse aanvaller Robinho bij verstek veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor deelname aan verkrachting door een groep van een Albanese vrouw in 2013. 

Een Milanese rechtbank oordeelde, dat Robinho en vijf andere Brazilianen de vrouw, die toen 22 was, mishandelden nadat ze haar in een discotheek alcohol hadden gegeven. De verblijfplaats van Robinho's vijf metgezellen is niet bekend, dus hun rechtszaak is aangehouden.

Robinho, 33, die momenteel bij Atletico Mineiro in Brazilië speelt, pleitte niet schuldig via zijn advocaat en verscheen nooit op een van de rechtszittingen in Noord-Italië.


'We willen graag verduidelijken, dat hij zichzelf al heeft verdedigd tegen de beschuldigingen, bevestigend dat hij niet heeft deelgenomen aan de verkrachting', aldus een verklaring op de Instagram-feed en Facebookpagina van Robinho. 'Alle wettelijke maatregelen worden genomen.'



Robinho heeft recht op twee hoger beroepen en Italië zou pas uitlevering willen als dit juridische proces is uitgeput, volgens een juridische bron. Brazilië staat echter de uitlevering van zijn eigen burgers niet toe, wat betekent dat hij alleen het risico zou nemen om te worden gearresteerd en te worden uitgezet als hij in een derde land zou worden aangehouden.


De rechtbank in Milaan beval dat het slachtoffer 60.000 euro ($ 71.000) zou ontvangen als compensatie voor haar lijden.

Robinho heeft 100 matches gewonnen voor Brazilië en 28 doelpunten gescoord. Hij begon zijn carrière bij Santos, waar hij schitterde in een team dat de competitie in 2002 en 2004 won. Zijn prestaties voerden hem in 2005 naar Real Madrid, maar hij bleef slechts drie jaar bij de Spaanse reuzen voordat hij bijna tien jaar lang heen en weer stuiterde tussen clubs in Engeland, Italië, China en Brazilië.






(Suriname Mirror/Reuters/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten