vrijdag 24 november 2017

Fonds bij BOG bestemd voor de belangrijkste operationele uitgaven

Fonds voor gebruik en onderhoud materieel en voor aankoop verbruiksartikelen


De regering heeft goedkeuring aan het opzetten van een fonds bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), uit niet-belastingmiddelen en is bestemd voor de belangrijkste operationele uitgaven, zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid vandaag, vrijdag 24 november 2017, op Starnieuws. 

Door de aangeboden oplossingen heeft de Bond van Milieu-inspecteurs besloten haar actie op te heffen. Het mag niet meer voorkomen, dat het BOG de meest noodzakelijke spullen niet kan kopen, omdat er geen geld is vanuit de begroting. Het fonds is niet voor grote investeringen of aanschaffingen, maar voor gebruik en onderhoud van materieel en voor aankoop verbruiksartikelen. Het gaat om inkomsten uit onder andere laboratoriumanalyses, bootinspecties en reizigers vaccinaties.

Verder zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de aansturing van de dienst. De dagelijkse leiding van het BOG zal voorlopig gevoerd worden door de onderdirecteuren. Dit zal in nauw overleg gebeuren met de minister en directeur Volksgezondheid. Regulier overleg zal op tweewekelijkse basis plaatsvinden.

Met het personeel zal regelmatig gesproken worden over het te formuleren en uit te voeren beleid, aldus Pengel.

Volgende week zal de minister een overleg hebben met een vertegenwoordiging van het personeel in dienst van het BOG. Ook met Prim Ritoe, die bedankt heeft als interim-manager, zal de bewindsman een onderhoud hebben. Door gebrek aan middelen had Ritoe besloten de eer aan zichzelf te houden. Na dit onderhoud zal de rekrutering van een nieuwe directeur starten. In nauw overleg met het personeel van het BOG zullen de stappen ondernomen worden om de organisatie te versterken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten