vrijdag 24 november 2017

Premier Marlin van Sint Maarten stapt op

'Marlin is een bestuurder die eigen belang stelt boven dat van de bevolking’

'Volgens Den Haag ben ik schuldig aan van alles, van de wereldwijde opwarming van de aarde tot het blaffen van een hond'


Demissionair premier William Marlin van Sint Maarten stapt op na diplomatieke druk van Nederland. Dat zei hij vrijdag 24 november 2017 op een persconferentie. Donderdag kreeg gouverneur Holiday het advies om aan te sturen op het vertrek van Marlin. Holiday is het hoofd van de regering van Sint Maarten en heeft als taak de algemene belangen van het Nederlands Koninkrijk te vertegenwoordigen.


Marlin sprak op de persconferentie van een samenzwering die 'helemaal teruggaat tot de top in Den Haag'. Hij heeft naar eigen zeggen na de ramp met orkaan Irma alles goed gedaan voor de bevolking van Sint-Maarten en 'keihard' gewerkt. 'Volgens Den Haag ben ik schuldig aan van alles. Van de wereldwijde opwarming van de aarde tot het blaffen van een hond.'

Het parlement van Sint-Maarten, de Staten, had Marlin al twee weken geleden gevraagd zijn biezen te pakken, maar Marlin weigerde toen op te stappen. Hij ging niet akkoord met de voorwaarden die Nederland stelde aan de steun die ons land wilde geven, nadat orkaan Irma het eiland heeft verwoest. Het parlement wilde wel akkoord gaan.

'Marlin moet gewoon weg', zei premier Rutte eerder op vrijdag, toen hij het ’advies’ van de Rijksministerraad aan de gouverneur uitlegde. 'Het is een harde maatregel, maar als er geen vertrouwen meer is van het parlement, moet iemand opstappen', voegt staatssecretaris Knops (Koninkrijksrelaties) toe.

Marlin is volgens hem ’een bestuurder die eigen belang stelt boven dat van de bevolking’. Al jaren bedient de 67-jarige Marlin zich van anti-Nederlandse retoriek. Verwacht wordt dat hij opnieuw een gooi naar de macht doet bij komende verkiezingen.

(Suriname Mirror/Nu.nl/De Telegraaf/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten