vrijdag 24 november 2017

Jeugdparlement installeert werkgroep om problemen van jongeren te inventariseren

Werkgroep buigt zich ook over de kiesregeling van het Jeugdparlement


Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft zaterdag in een openbare vergadering de werkgroep ‘Planning en Monitoring’ geïnstalleerd, om een plan uit te stippelen dat richting moet helpen geven aan het jeugdbeleid. NJP-voorzitter Kelvin Koniki zegt vandaag, vrijdag 24 november 2017, in de Ware Tijd, dat de werkgroep zal nagaan wat de problemen zijn van jongeren. 

De werkgroep zal zich ook buigen over de kiesregeling van het jeugdparlement. Zo zal  gediscussieerd worden over zaken zoals de kandidaatstelling, leeftijd van de kandidaten en kiesgerechtigden, zittingstermijn van de leden en hun opleidingsniveau.

Koniki zegt, dat er vanuit het veld, maar ook informeel tussen vertegenwoordigers van het jeugdinstituut, altijd discussies zijn geweest over eventuele wijziging van regels en procedures rondom de verkiezingen. 'Er wordt teveel geld gestopt in de organisatie van de verkiezingen en betaling van personeel van de kiesbureaus. Wij van het nieuwe team willen kijken hoe deze effectiever te maken.'

De werkgroep zal ook bekijken of vastgehouden moet worden aan de regel, dat een aspirant kandidaat een bepaald aantal handtekeningen moet hebben om zijn/haar kandidatuur te ondersteunen. De leden van het NJP zullen bekijken of de visie en missie van het vorige jeugdparlement behouden of aangepast zullen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten