vrijdag 22 mei 2020

Twee aanhangers VHP en NDP slaags geraakt op straat in woningbouwproject Richelieu, Commewijne

NDP-sympathisant ergert zich aan rondrijdende verkiezingscam- pagne VHP-auto


Waterkant.net bericht vandaag, vrijdag 22 mei 2020, dat twee aanhangers van politieke partijen gistermiddag slaags geraakt op straat. De beelden daarvan werden via social media gedeeld. 

Waterkant.net sprak met de vrouw die getuige was van het gebeuren op de kruising van de Mariënburgweg en de Komkommerkruidweg en het filmpje maakte.

In dat filmpje (zie hieronder) is te zien dat een auto van de VHP rond kwart voor vijf rondrijdt in het woningbouwproject Richelieu in Commewijne, waarbij via een speaker politieke leuzen werden geuit. Een buurtbewoner op de fiets, die achter de auto reed, was het niet helemaal eens met deze leuzen en liet dat ook merken. Hij reed achter de auto aan en gebruikte krachttermen om de VHP’ers uit te schelden en weg te jagen.

Volgens de getuige gaat het om haar buurman die een NDP-aanhanger is. De man bleef schelden en roepen totdat de bestuurder van de VHP auto ineens stopte en uit zijn auto stapte om verhaal te halen bij de fietser over zijn gedrag. Het kwam daarbij vrijwel direct tot een handgemeen tussen de twee mannen.


Uit het filmpje is niet op te maken wie er begon, maar op een gegeven moment sleurde de NDP’er de VHP’er over het wegdek. De VHP’er scheurde op zijn beurt de kleren van de man van zijn lijf. Een man die met de VHP’er reed kwam tussenbeide en kon erger voorkomen. Ook een aantal jongens uit de buurt schoot de NDP’er te hulp, maar de zaak escaleerde niet.

Niet veel later kwam de politie ter plekke en hield de fietser aan. De man zou meegenomen worden naar het bureau, maar de buurvrouw liet de beelden aan de politie zien, die de schuld niet bij een partij kon neerleggen en de man liet gaan.

De twee mannen hebben het geschil verder onderling geregeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten