vrijdag 22 mei 2020

Doekhie (NDP) ontkent VHP-stemadvies aan kiezers in Nickerie...

'Het is niet waar, de berichten komen niet van mij'


Parlementariër Rachied Doekhie (NDP) ontkent kiezers in Nickerie te hebben aangeraden om maandag te stemmen op de VHP, zoals op social media wordt beweerd. 'Het is niet waar, de berichten komen niet van mij', zegt hij vandaag, vrijdag 22 mei 2020, in de Ware Tijd. 

Doekhie wijst erop, dat het gaat om vrije en geheime verkiezingen waarbij de kiezer zelf zijn keuze maakt. 'Ik heb nooit advies gegeven om voor de VHP te stemmen en weet niet uit welke hoek het bericht komt. Mensen gebruiken allerlei technieken om de kiezersgemeenschap in een bepaalde richting te laten stemmen, maar het komt absoluut niet van Doekhie.'

Hij zegt dat de stand nu 2-2 is in de strijd tussen de VHP en de NDP 'en het wachten is op 25 mei wanneer de gemeenschap bepaalt welke richting de overwinning zal gaan in Nickerie'.

Hij zegt niet te weten hoe het politieke veld eruit ziet en legt ook geen huis-aan-huisbezoekjes af. VHP-lijsttrekker Harriet Ramdien gaat voor alle vijf zetels. 'Vier hebben we binnen en wij strijden nu ook voor de vijfde.'

Tweede op de lijst is Niesha Jhakry en derde Mohammedsafiek Gowrie.

De NDP gaat voor minimaal het behoud van haar twee zetels in Nickerie. Lijsttrekker voor de NDP in Nickerie is Hanisha Jairam. Zij wordt gevolgd door ambassadeur Ebu Jones (standplaats Guyana), de vorig jaar van e Pertjajah Luhur overgelopen William Waidoe, Erak Fatehmohamed en Rinesh Mangaldeen.

In april zei Doekhie, dat hij NDP'er blijft en dat hij Jones en Fatehmohamed ondersteunt. Het is publiek geheim, dat het afzwaaiende Assembleelid niet door één deur kan met Waidoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten