vrijdag 22 mei 2020

Top EPL-commandant in Colombia gedood in opdracht van opperbevel wegens verraad

(Bron foto: Infobae)
EPL kondigt de executie van Jesús Serrano Clavijo, alias 'Grillo', aan


Een top EPL-commandant in Colombia is gedood in opdracht van zijn opperbevel wegens verraad - een daad die de onderlinge strijd tussen de steeds wanhopiger wordende facties van de groep verder zal doen oplaaien. Het Ejército de Liberación Popular (EPL), ook bekend als Los Pelusos, kondigde de executie van Jesús Serrano Clavijo, alias 'Grillo', aan in een brief van 14 mei, meldde W Radio.


Volgens de brief veroordeelde het opperbevel van de groep Serrano Clavijo ter dood na een 'revolutionaire oorlogsraad' in Sardinata, een stad in het departement Norte de Santander.

De lijst met schendingen die Serrano Clavijo had begaan, omvatte verraad, ongehoorzaamheid aan bevelen, ongehoorzaamheid en samenwerking met de vijand, aldus de brief.

Het proces tegen Serrano Clavijo kwam nadat het opperbevel van de groep in onderstaand communiqué van mei 2019 zei, dat het de acties van verschillende EPL-leiders, waaronder Grillo, niet langer steunde nadat ze weigerden terug te keren naar de basis van de groep in de regio Catatumbo in het noordoosten van Colombia.


De moord op Serrano Clavijo volgt ook op de ingrijpende dood van een andere EPL-leider, Luis Antonio Quiceno Sanjuan, alias 'Pácora', die werd gedood tijdens een inval door de Colombiaanse strijdkrachten in september 2019.

(Suriname Mirror/InSight Crime) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten