vrijdag 22 mei 2020

NDP-Jongeren lokt met verloting auto first voters in Commewijne naar stembus

'De trekking vindt plaats op 26 mei en niet op de verkiezingsdag'

DOE-voorzitter Alfaisie: 'Actie NDP-jongeren Commewijne immoreel, verderfelijk en verwerpelijk'


Assembleelid Rajiv Ramsahai, kandidaat van de NDP in Commewijne, vindt niet dat jongeren beïnvloed worden, omdat er een auto wordt verloot. NDP-Jongeren roept kiezers die voor het eerst naar de stembus gaan op om zich maandag te registreren bij de stand van de partij in Commewijne. 

'De mensen krijgen een lot waarmee ze een nieuwe auto kunnen winnen. De trekking vindt plaats op 26 mei en niet op de verkiezingsdag', zegt Ramsahai vandaag, vrijdag 22 mei 2020, op Starnieuws.

'Als DOE-voorzitter vind ik deze actie van de NDP-jongeren Commewijne immoreel, verderfelijk en verwerpelijk. Dit is niet hoe we onze kinderen moeten opvoeden. Poging tot omkoping en leren hoe te gokken. Het gaat om iets serieus. De toekomst van onze kinderen in dit land. Nogmaals verwerpelijk en ik ben verschrikkelijk boos en teleurgesteld. Hoe kon zoiets de leiding van NDP zijn gepasseerd? Is er totaal geen gevoel meer voor waarden en normen? Is men zo desperate?',  vraagt Steven Alfaisi zich terecht af.


Ramsahai zbeweert, dat volgens informatie van de afgelopen verkiezingen 20 tot 22% van de mensen in Commewijne niet gaan stemmen. Een groot deel hiervan zijn de first voters.

'Om hen te stimuleren om te stemmen, hebben wij deze creatieve manier om jongeren naar de stembus te krijgen, bedacht. Wij verplichten hen niet om op de NDP te stemmen. In het stemhokje zijn ze alleen', zegt de politicus. Hij zegt verder, uiteraard, vergunning te hebben voor de organisatie van deze loterij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten