vrijdag 22 mei 2020

OAS waarnemersdelegatie geland in Suriname met chartervlucht uit Washington

Sinds 1987 stuurt OAS waarnemers bij verkiezingen


De tien personen sterke waarnemersdelegatie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) is gisteren aangekomen in Suriname. Zij zijn uit Washington vertrokken met een chartervlucht, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 22 mei 2020. 


De delegatie wordt geleid door Gonzalo Koncke, de Chefstaf van de Secretaris-Generaal van de OAS, en bestaat verder uit personen afkomstig uit Uruguay, Mexico, Argentinië, Trinidad and Tobago, Colombia, de VS en Antigua & Barbuda.

Het is voor de zevende keer sinds 1987, dat de OAS een electorale waarnemersmissie afvaardigt om het verkiezingsproces in ons land bij te wonen. Voor de OAS wordt de missie naar Suriname de eerste, sinds de uitbraak van de Covid-19-pandemie, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ter facilitering van de missie is de overeenkomst inzake Privileges en Immuniteiten op 14 mei getekend en wordt op 23 mei de overeenkomst inzake het Electoraal Waarnemingsproces getekend tussen de Ministeries van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken, en het Onafhankelijk Kiesbureau met de vertegenwoordiger van de OAS.

De delegatie heeft vóór haar aankomst in Suriname een virtueel onderhoud gehad met onder andere de voorzitter van De Nationale Assemblee en zal on-site gesprekken voeren met overheidsfunctionarissen, relevante verkiezingsautoriteiten, alsook politieke organisaties en het maatschappelijk middenveld.

De delegatie vertrekt woensdag 27 mei weer uit Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten