zaterdag 23 mei 2020

Opening Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum aan Magnesiumstraat

(Bron foto's: NII)
Eerste groep, van ‘Mi Abrie’, neemt haar intrek in centrum


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft de Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum in het leven geroepen om het probleem van woningnood aan te pakken. Minster André Misiekaba heeft vrijdag 22 mei 2020 de opening verricht van het Woon- en Werkcentrum aan de Magnesiumstraat in aanwezigheid van Assemblee-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons en andere gasten. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Het centrum kan 130 gezinnen accommoderen. Intussen heeft de eerste groep haar intrek genomen. Deze groep woonde onder slechte omstandigheden te ‘Mi Abrie’ op de hoek van de Rode Kruislaan en Maystraat. Zij bestaat uit 85 gezinnen met 154 kinderen. Hun eerdere woonsituatie was mensonwaardig en kindonvriendelijk. Ook moesten ze het doen zonder goede sanitaire voorzieningen.

Losia Orisa en Sabrina Ceder van Mi Abrie zijn nu ondergebracht in een woonruimte met de basisvoorwaarden en zullen een menswaardig bestaan lijden. De stichting heeft ook als taak om deze groep verder te helpen in zelfredzaamheid en sociale weerbaarheid. Werkgelegenheid en ondernemerschap zijn onderdeel hiervan. Op deze manier kunnen zij doorstromen naar hun permanente huisvesting. Dit alles gaf minister Misiekaba aan tijdens zijn toespraak.

Tijdens de plechtigheid werden de naamborden van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum en het Businesscentrum onthuld. Daarnaast heeft de installatie van het bestuur van de stichting plaatsgevonden. Joan Dogojo is voorzitster die ondersteund wordt door vijf personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten