zaterdag 23 mei 2020

NPS-voorzitter Rusland: 'De NPS is ready om de grote problemen op te lossen'

'Er moet weer vertrouwen komen in de leiding van het land en hoop in de toekomst'


NPS-erevoorzitter en ex-president Ronald Venetiaan bracht gisteravond tijdens een live-online massameeting van de partij via Apintie-televisie. in herinnering dat hij tien jaar geleden heeft gezegd 'tel uw zegeningen'. Toen is hij niet goed begrepen. Nu zegt hij tel de fuka's, de hebi's waarmee het land te kampen heeft. NPS-leider Gregory Rusland merkte op dat veel kapot is gemaakt. 'Er moet weer vertrouwen komen in de leiding van het land en hoop in de toekomst.'

'We hebben eerlijke leiders nodig', stelde hoofdbestuurslid Patricia Etnel, aldus Starnieuws


Venetiaan voerde aan, dat hij gewezen had op dat de contra van zegeningen fuka's zijn. 'A fuka fu fururumans, inderdaad die e teki regering. A fuka fu drugsman di e kon fu regeer a kondre, openlijk of baka scherm, maar den stuur.' Venetiaan merkte op dat de drugsmensen geen functie willen, maar invloed.

Hij vindt het erg, dat het onderwijs, vooral in het binnenland, kapot is gemaakt. 'Mi ben sori taki yu libi no de ini anu fu kiriman. Mi no ben taki teri yu zegeningen wan, mi ben warschow. Teri den fuka nanga san ye libi tide. Luku den bun. Teri den hebi san a regering poti kon gi yu nanga den comparant fu den.' 

Rusland zei, dat de NPS 73 jaar is en bewezen heeft waar ze voor staat. De partij heeft het land vaker door moeilijke fasen geloosd. De NPS is volgens hem hard nodig in deze tijd. Na 25 mei moet zo snel mogelijk De nieuwe Nationale Assemblee aan de slag en er moet zo snel mogelijk een regering gevormd worden. Verwijzend naar de IDOS-peiling zei Rusland, dat de oppositie de verkiezingen zal winnen. Hij hoopt dat het volk de NPS voldoende zetels geeft om de leiding te nemen.

'De uitgaven van het land zijn door deze regering begroot op Srd 15 miljard en de inkomsten zijn Srd 6 miljard. De regering dicht de gaten met leningen. Een van de eerste zaken die aangepakt moet worden is om met de schuldeisers te praten en de schulden te herschikken. Er moet veel meer verdiend worden om te kunnen investeren in de productiesector. Op dit moment is het land een broko kondre', waar mensen armoede lijden. Hier moet een einde aan komen. Kinderen moeten weer een toekomst hebben. Er moet weer hoop komen in het land. Een minister die voor de rechter moet verschijnen, wordt beschermd door de coalitie. Dit is een verkeerd signaal', benadrukte Rusland.

'De NPS is ready om de grote problemen op te lossen', aldus Rusland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten