zaterdag 23 mei 2020

Aruba Tourism Authority en ministerie van Volksgezondheid komen met Aruba Health & Happiness Code

Programma bevat voor alle toerismebedrijven verplichtingen op gebied van schoonmaak en hygiëne



Aruba Tourism Authority (ATA) introduceert samen met het ministerie van Volksgezondheid de Aruba Health & Happiness Code. Het certificeringsprogramma omvat een programma voor alle bedrijven die aan het toerisme gerelateerd zijn en bevat verplichtingen op het gebied van schoonmaak en hygiëne, aldus vandaag, zaterdag 23 mei 2020, het Antilliaans Dagblad.

'Terwijl we ons voorbereiden op het heropenen van onze grenzen, is het van cruciaal belang dat wij onszelf als toerismebestemming blijven ontwikkelen en innoveren om zowel onze inwoners als toekomstige reizigers optimaal te kunnen beschermen zodra zij voet op Arubaanse bodem zetten', aldus Dangui Oduber, minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport.

'We willen dat al onze bezoekers erop kunnen vertrouwen dat wanneer zij naar ons One Happy Island reizen, zij weten dat wij er als eiland alles aan gedaan hebben om de beste veiligheids- en gezondheidsprotocollen te implementeren voor elk deel van hun verblijf.'

De ‘Aruba Health & Happiness Code’-certificering biedt de zekerheid dat elk bedrijf alle maatregelen genomen heeft om voor zowel de eigen medewerkers als de gasten een veilige omgeving te creëren. Het bijbehorende goedkeuringszegel wordt bij elk bedrijf op een prominente plek geplaatst. De lijst van gecertificeerde bedrijven staat op de website van het ministerie van Volksgezondheid.

De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en protocollen zorgen bij elk contactmoment voor een naadloze veilige en schone ervaring voor bezoekers zodra zij op Aruba aankomen.

ATA heeft nauw samengewerkt met het ministerie van Volksgezondheid en heeft de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gevolgd om diverse maatregelen te implementeren, zoals het screenen van passagiers, het opnemen van de temperatuur, het in huis halen van medisch personeel, speciale social distancing-indicatoren en verdere beschermings- en beveiligingsmaatregelen. Ook volgt het personeel op de luchthaven een verplichte training Persoonlijke Beschermingsmaatregelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten