zondag 17 mei 2020

Boa constrictor tussen bananen in supermarkt in Amsterdam

Vogelspin in een bakje pitloze druiven uit Chili in een Albert Heijn in Arnhem


Een boa constrictor is afgelopen week ’tussen de bananen in een supermarkt’ in Amsterdam aangetroffen. Dat meldt de Dierenambulance Amsterdam zondag 17 mei 2020. 

'Het vermoeden bestaat dat de slang is meegereisd uit een ver land. Dit zien we helaas wel vaker, tussen fruit, meubels of in bijvoorbeeld grote containers. Net als deze slang overleven veel dieren deze reis niet', schrijft de ambulancedienst op Facebook. Om welke supermarkt het gaat, is niet bekendgemaakt.


Dit weekend trof een man uit Arnhem ook al een vogelspin in een bakje pitloze druiven uit Chili aan. Die had zijn vrouw een dag eerder gehaald bij de plaatselijke Albert Heijn meldt de regionale krant de Gelderlander.

Een dag later pakte de heer des huizes het bakje nietsvermoedend uit de koelkast om een trosje aan zijn zoon te geven. 'Toen zag ik die enorme vogelspin. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk.'


Eerder op de dag deed Van den Akker ook al een graai in het bakje, maar toen hij had nog niets door. De Arnhemmer schakelde vervolgens zijn buurman (’een man met verstand van dieren’) in voor hulp. De spin is afgeleverd bij een reptielenwinkel in de buurt.

Een zegsman van de Albert Heijn, die niet durft te zeggen hoe het beestje Nederland precies heeft gehaald, spreekt tegen de krant van een uitzonderlijke vondst. 'Ik zou er ook van schrikken, denk ik. Gelukkig is er niks vervelends gebeurd en leeft de spin nog.' De man krijgt ter compensatie een nieuw bakje druiven aangeboden.

(Suriname Mirror/De Telegraaf/Twitter/De Gelderlander/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten