zondag 17 mei 2020

Assemblee behandelt maandag 18 mei vordering procureur-generaal inzake Hoefdraad

NDP-fractie zal de vor- dering van de pg afwijzen....


De Nationale Assemblee behandelt morgen, maandag 18 mei 2020, de vordering van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday om minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in staat van beschuldiging te stellen. De bewindsman wordt verdacht van 11 strafbare feiten. 

De uitkomst van de behandeling is echter al nagenoeg zeker. De NDP-fractie heeft op 13 mei, na het horen van de minister door de ingestelde commissie, verklaard de vordering van de pg te zullen afwijzen. Volgens de fractie heeft de pg uiterst onvolledige, eenzijdige en bevooroordeelde onderbouwing gegeven aan zijn vordering om de minister in staat van beschuldiging te stellen.

Diverse oppositiepartijen hebben aangegeven, dat de rechterlijke macht haar werk moet doen. Door de minister in staat van beschuldiging te stellen, kan de rechter het gerechtelijk vooronderzoek starten.

De oppositie en coalitie staan - voorspelbaar - lijnrecht tegenover elkaar in deze kwestie. Beide kanten komen precies één week voor de verkiezingen bijeen om een formeel besluit te nemen over de vordering van de pg.

 (Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten