woensdag 4 maart 2020

Zeker 18 doden bij bootramp in noordoosten Brazilië

(Bron foto: Twitter)
Ongeveer dertig passagiers nog vermist

Veerboot Anna Karoline III, was vrijdagmiddag vertrokken vanuit Macapá naar Santarém, reis van zo'n 36 uur


Bij een bootramp op de Braziliaanse rivier Jari, in het noordoosten van het land, zijn maandag 2 maart 2020 zeker dertien doden gevallen. Onder meer de Braziliaanse nieuwssite G1 spreekt van achttien doden, onder wie drie kinderen. Zeker 46 mensen zijn uit het water gered.


Er wordt met duikers en helikopters gezocht naar ongeveer dertig passagiers die nog vermist zijn. Wat er is gebeurd met de veerboot, is nog onduidelijk.



Een ooggetuige zegt tegen G1, dat een ander vaartuig langszij kwam, waarop de boot kantelde en in de problemen kwam. 'We ontsnapten door het raam en gingen op de tast langs de zijkant van het schip naar buiten, terwijl het schip kantelde. Het was alsof we in een film zaten', zegt een van de opvarenden. 'De stroming sleurde ons snel stroomafwaarts en we zagen het schip in de verte zinken. Toen redde een ander schip ons.'


Het veer van twee verdiepingen, de Anna Karoline III, was vrijdagmiddag vertrokken vanuit de stad Macapá. De passagiers waren onderweg naar Santarém, een bootreis die zo'n 36 uur duurt.



Vanwege de afgelegen locatie op de noordelijke zijrivier van de Amazone duurde het na de ramp ruim negen uur voordat reddingshelikopters ter plaatse waren.


(Suriname Mirror/Notimerica/NOS/tn.com.ar/TelesurTV/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten