woensdag 4 maart 2020

Gevoel van onveiligheid op.Curaçao groter dan ooit ondanks daling criminaliteit

Ministers laken negatieve berichten op social media 

'Het imago van ons eiland wordt ermee kapotgemaakt'


Hoewel de criminaliteit is afgenomen in vergelijking met vijftien jaar geleden, is het gevoel van onveiligheid groter dan ooit. De reden daarvoor is volgens minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) dat op Curaçao de mensen ervan houden negatieve gebeurtenissen via social media te delen. Hij valt daarmee minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Giselle Mc William (MAN) bij die in de Staten gisteren een oproep deed hier bewust van te zijn, maar er ook vooral mee te stoppen, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 4 maart 2020.

'Mensen die dit doen moeten weten dat ze daar het land geen dienst mee bewijzen. Het imago van ons eiland wordt ermee kapotgemaakt en alle positieve toeristische promotie, betaald met ons eigen belastinggeld, wordt in een oogwenk tenietgedaan. Het is weggegooid geld.'

Girigorie heeft onderzoek gedaan naar de criminaliteit in verschillende landen in het Caribisch gebied.

En al googelend naar de situatie op Aruba zag hij, dat er geen criminaliteitscijfers over dit eiland beschikbaar zijn, dat er alleen maar informatie over Natalee Holloway naar boven komt, een zaak van tien jaar geleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten