zondag 22 maart 2020

Weggelopen meisjes van 16 en 13 jaar kraken woning om seksdiensten aan te bieden

Meisjes zijn enkele weken geleden van huis weggelopen

13-Jarig meisje is vanuit Frans-Guyana illegaal Suriname binnen gekomen...


Het Korps Politie Suriname bericht zondag 22 maart, dat de politie van het bureau Latour op woensdag 18 maart de 16-jarige B.B. en de 13-jarig C.O. heeft aangehouden, omdat zij de woning van iemand gekraakt hadden. 

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de meisjes enkele weken geleden van huis zijn weggelopen. Het vermoeden bestaat dat zij aan commerciële seks deden in het huis, omdat in de avonduren verschillende mannen ter plaatse verschenen.

De meisjes hadden de woning van een vrouw gekraakt die momenteel in het buitenland verblijft. Een zus van de eigenaresse van de woning deed aangifte bij de politie.

De meisjes waren de woning binnen gedrongen na het openbreken van een toegangsdeur.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de meisjes in verzekering gesteld door de politie.

Vervolgens bracht de politie de moeder van het 16-jarig meisje in beeld. Haar moeder verklaarde, dat haar dochter het tot een gewoonte heeft gemaakt om van huis weg te lopen. De moeder had geen aangifte van vermissing gedaan, toen haar dochter de laatste keer van huis was weggelopen.

Het slechts 13-jarig meisje is vanuit Frans-Guyana illegaal Suriname binnen gekomen. Van haar is hoogstwaarschijnlijk ook geen aangifte van vermissing gedaan bij de politie.

De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten