zondag 22 maart 2020

Presidentsverkiezingen Bolivia van 3 mei uitgesteld vanwege Covid-19

(Bron foto: Twitter)
Tribunal Supremo Electoral de Bolivia heeft nog geen nieuwe datum bepaald



De interim-regering van Bolivia kondigde zaterdag 21 maart 2020 aan, dat het de presidentsverkiezingen uitstelt, die oorspronkelijk gepland waren voor 3 mei, en dat gedurende 14 dagen een verplichte landelijke quarantaine wordt ingesteld naarmate het coronavirus zich over het Andes-land verspreidt.

De verkiezingsautoriteit van het land, Tribunal Supremo Electoral de Bolivia, zei in een verklaring, dat het de verkiezingskalender 14 dagen zou opschorten om de quarantaine te evenaren, maar stelde geen nieuwe datum voor de stemming vast.


Het tribunaal zei, dat het zou samenwerken met alle politieke partijen en organisaties van het land om te bepalen wanneer de verkiezingen worden gehouden.

Interim presidente Jeanine Anez vertelde eerder op de dag, dat de quarantainemaatregel zondag zou beginnen en tot 4 april zou worden verlengd.

Bolivia sloot eerder deze week zijn grenzen en annuleerde alle internationale vluchten. Anez zei dat supermarkten, ziekenhuizen, banken en apotheken tijdens de quarantaine normaal blijven functioneren. De regering zou vanaf april contante betalingen verstrekken aan behoeftige gezinnen met kinderen, zei ze.

Bolivia heeft 19 gevallen van coronavirus bevestigd.

(De Surinaamse Courant/Reuters/TelesurTV/Twitter/France24)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten