zondag 22 maart 2020

Doekhie (NDP): 'Waidoe heeft nog niet veel mensen op eigen kracht op de been kunnen brengen'

'Waidoe moet zijn kracht in Nickerie nog tonen'


Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) vindt, dat zijn collega William Waidoe munt wilde slaan uit de situatie tijdens de Assembleevergadering over aanpassing van de wet over wisselkantoren.

'Hij was het 26e coalitielid en dacht power play te kunnen spelen door mee te delen dat hij niet later dan elf uur 's avonds zou vergaderen. Hij dacht zeker dat ik niet meer zou komen, maar ik had de presentielijst vroeg getekend en volgde de vergadering vanuit een andere locatie en zou terugkomen wanneer er gestemd zou worden', zegt Doekhie vandaag, zondag 22 maart 2020, op Starnieuws.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons had ook meegedeeld, dat met het oog op het Coronavirus niet alle leden in de zaal plaats zouden nemen. Waidoe deelde tijdens de vergadering, die heel lang duurde en laat was begonnen, mee dat hij op zijn gezondheid moet letten. 'Ik heb keer op keer gezegd dat als jullie dat niet willen doen, is voor jullie rekening.'

De vergadering werd op dat moment geleid door vicevoorzitter Melvin Bouva. 'Daar mag u voor kiezen, lid Waidoe, niemand zal u beperken. Als u weg wil gaan, staat u daartoe vrij. Maar, dat betekent niet dat de vergadering niet op de uitgezette lijn voortgaat', stelde Bouva.

Zoals door Waidoe was aangekondigd, verliet hij het Assembleegebouw na elf uur, 25 coalitieleden achterlatend. De oppositie was eerder uit protest vertrokken.

Doekhie merkt op, dat hij daarna terug is gekeerd waardoor de vergadering gewoon kon worden voortgezet. De NDP-fractie had besloten de wet hoe dan ook af te ronden onder aanvoering, dat dringende ordening van het valutaverkeer nodig is.

Doekhie zegt verder, dat Waidoe wist dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan door het vonnis dat geveld is de vergadering niet zouden bijwonen. Hier maakte hij misbruik van. 'Maar, we hebben de wet, die belangrijk is voor de ordening van het valutaverkeer, in orde kunnen maken. Deze wet is nodig om de rust te brengen op de valutamarkt en de koers te beheersen', zegt Doekhie.

Hij blijft erbij dat Waidoe zijn kracht in Nickerie nog moet tonen, want volgens Doekhie heeft hij nog niet veel mensen op eigen kracht op de been kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten