zondag 22 maart 2020

Eerste Covid-19-dode in Colombia

Slachtoffer een 58-jarige man die als taxichauffeur werkte in Cartagena


In Colombia is voor het eerst iemand overleden aan het coronavirus, melden de autoriteiten. Het dodelijke slachtoffer is een 58-jarige man die als taxichauffeur werkte in Cartagena, zo maakte het Colombiaanse ministerie van Gezondheid vandaag, zondag 22 maart 2020, bekend.


De taxichauffeur had op 4 maart Italiaanse toeristen in zijn voertuig vervoerd en twee dagen later vertoonde hij de eerste symptomen, aldus het ministerie in een verklaring, eraan toevoegend, dat de man onbehandelde hypertensie en diabetes had.

Hij werd voor het eerst behandeld op 13 maart en stierf drie dagen later. Twee tests voor coronavirus kwamen negatief terug, aldus de verklaring, maar één werd verkeerd genomen.

De zus van de patiënt, een arts die voor hem zorgde, en een van zijn taxipassagiers zijn allemaal positief getest op het virus.

In het Zuid-Amerikaanse land is bij 196 mensen het coronavirus vastgesteld. Vanaf komende dinsdag is voor de gehele bevolking 19 dagen lang een verplichte quarantaine van kracht, kondigde president Ivan Duque vrijdag aan.

(De Surinaamse Courant/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten