zaterdag 7 maart 2020

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet gaat in april voor zijn hattrick, een derde protestmanifestatie - Maar, wie gelooft dat dat nog zoden aan de dijk zet??

(Bron foto: Facebook)
'We gaan alles lamleggen, alle scholen en winkels zullen gesloten zijn'

Hoe zinvol is een derde protest zo vlak voor de verkiezingen van 25 mei?...😮😲


Stephano ‘Pakittow’ Biervliet gaat in april voor een derde protestmanifestatie bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Een datum is nog niet bekend. 'We gaan alles lamleggen, alle scholen en winkels zullen gesloten zijn', zegt hij vandaag, zaterdag 7 maart 2020, in de Ware Tijd. De voorbereidingen beginnen nu, terwijl de mobilisatie vanaf begin april wordt ingezet. Je kunt je afvragen of een derde protestactie nog zinvol is. Immers de volgende maand zijn er verkiezingen, 25 mei, een uitgelezen kans voor mensen die tegen het regeringsbeleid zijn, om dàn hun stem te laten horen in een stembureau...

Hoewel de opkomst op het Kerkplein vergeleken met de bijeenkomst van 17 februari matig was, is de activist niet ontevreden. Ofschoon de focus gericht was op schoolgaande jongeren en senioren, was hij toch verrast door de aanwezigheid van jongeren. 'Omdat jongeren tegenwoordig niet meer willen protesteren. Dat ze tóch zijn gekomen, had ik niet verwacht.' Naast de scholieren waren ook vertegenwoordigers van politieke partijen, zoals DA'91 en PRO, aanwezig. Het bedrijfsleven was in mindere mate vertegenwoordigd.

Het was de bedoeling ,dat enkele studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname na afloop van het protest een petitie bij De Nationale Assemblee zouden indienen, maar dat is niet doorgegaan. De studenten waren er niet. Biervliet tast in het duister over de reden van hun afwezigheid. Ook dit zal hij verder onderzoeken. Een leerling van het IMEAO-I zegt, dat de directie de leerlingen niet heeft tegengehouden om te protesteren, maar hen ook geen groen licht heeft gegeven.

Ook afwezig was het actiecomité van ontevreden leden van BBGO, de organisatie voor gepensioneerde ambtenaren, dat volgens Biervliet ondersteuning had toegezegd. Comitévoorzitter Hugo Pinas zegt, dat hij zich wel solidair voelt met de actievoerders, maar nimmer zijn ondersteuning heeft toegezegd. Hij vond het niet raadzaam om de aanwezigen vanaf het podium toe te spreken, zoals hem door Biervliet zou zijn gevraagd. 'Ik ben actief lid van de NPS in Para, en men zou kunnen zeggen dat ik politiek bedrijf met de gepensioneerden. Ik sympathiseer met alle acties maar deelname is wat anders.' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten