zaterdag 7 maart 2020

Hakrinbank: 'Nog geen 10% van euro 625.000 betaald aan Belgisch bedrijf Clairfield'

'625.000 Euro is enorm bedrag en de werkzaamheden stonden niet in verhouding hiermee'


De Hakrinbank heeft voor het consultancy werk nog geen 10% van het bedrag van euro 625.000 betaald aan het Belgische bedrijf Clairfield. In een bericht op Starnieuws gisteren over verlenging van de inverzekeringstelling van de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, beweerde advocaat Irvin Kanhai dat Clairfield Orion, het bedrijf van Van Trikt, 625.000 euro heeft betaald voor consultancywerk bij de Hakrinbank. 

In deze zaak is ook de directeur van Orion, Ashween Angnoe, in verzekering gesteld.

Algemeen directeur van Hakrinbank, Rafiek Sheoraj Panday, zegt vandaag, zaterdag 7 maart 2020, op Starnieuws dat zonder cliëntenrelaties te bespreken, dat voor de consultancy werkzaamheden helemaal niet zo'n hoog bedrag is overeengekomen. De overeenkomst is gesloten met Clairfield en Orion en tot nu toe is slechts een beperkt deel van het bedrag betaald voor verrichte werkzaamheden.

Hij vindt het nodig om dit te verduidelijken, want 625.000 euro is een enorm bedrag en de werkzaamheden stonden niet in verhouding hiermee.

Bij het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek, heeft de bankier ook stukken overgelegd waaruit blijkt hoeveel er betaald is aan Clairfield. De politie had hem ook voorgehouden of het ging om 625.000 euro. Uit de documenten blijkt dat dit niet het geval is.

Om te voorkomen dat het bericht een eigen leven gaat leiden, is het noodzakelijk om deze kwestie recht te zetten, zegt Sheoradj Panday.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten