zaterdag 7 maart 2020

Pater Esteban Kross op luchthaven Tel Aviv, Israël, in quarantaine geplaatst vanwege coronavirus

(Bron foto: Ahmad Gharabli/AFP)
Kross met groep Surinamers naar Israël voor pelgrimstocht naar Bethlehem


Volgens Waterkant.net vandaag, zaterdag 7 maart 2020, is een groep van zo'n veertig Surinamers die is afgereisd naar Israël voor een pelgrimstocht naar Bethlehem gisteren vlak na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv in quarantaine geplaatst. 

De groep vertoeft nu in een hotel op de luchthaven en mag er niet uit.

Onder de groep bevinden zich paters Esteban Kross en Martin Noordermeer. De gezondheidstoestand van de Surinamers is niet bekend.

Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) gelden er strengere regels voor reizigers in het land. Reizigers uit verschillende landen zijn helemaal niet meer welkom in Israël.

Israël had tot en met vanochtend 21 bevestigde gevallen van Covid-19 geregistreerd. De stad Bethlehem op de bezette Westelijke Jordaanoever is inmiddels een gesloten zone nadat de eerste Palestijnse gevallen van het nieuwe coronavirus daar werden ontdekt en de autoriteiten een noodtoestand aankondigden.

De Surinaamse bedevaartgangers  maken het goed, laat pater Esteban Kross weten. Tot nu toe is niemand van de groep besmet met het coronavirus. De bedevaart moest worden afgebroken, bevestigt bisschop Karel Choennie. De Surinamers zijn in een hotel ondergebracht en zullen maandagavond terugvliegen naar Nederland.

De geestelijke meldt via het bisdom: 

'Woensdagavond zijn we in Israël aangekomen en naar ons hotel gegaan in Bethlehem. Daar begonnen we de volgende dag met onze bedevaart, maar hoorden al in de vroege middag dat enkele Griekse pelgrims ziek waren met het coronavirus en enkele werkers van het hotel te Bethlehem waar ze aan het einde van hun bedevaart hadden gelogeerd, besmet hadden. Ze waren echter tevoren op alle belangrijke plaatsen in Israël geweest zoals Jeruzalem, Nazareth, Kana, Jericho en plaatsen rond het Meer van Galilea. 

Dit bracht de regeringen van Israël en Palestina in groot alarm. 

Gistermiddag zijn we teruggebracht naar het hotel te Bethlehem waar we tevoren waren. Wij zijn de enige groep in het hotel, de andere groepen zijn gisteren gelijk vertrokken. We moeten in het hotel blijven tot onze vlucht naar Nederland maandagavond. 

De verzorging in het hotel is heel goed. Bij ons in de groep en bij het personeel van het hotel hier is er geen coronavirus en er is niemand ziek. Met ons gaat het naar omstandigheden goed. Bedankt voor alle gebeden en tekens van meeleven.

Met hartelijke groeten, 
pater Kross'

Vooralsnog zijn er geen positieve Covid-19 gevallen gemeld in Suriname.

(Suriname Mirror/Waterkant.net/Al Jazeera/Times of Israel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten