zaterdag 7 maart 2020

Sportjournalist en -presentator Ivan Summerville (37) nieuwe directeur staatszender Radio Boskopu

(Bron foto: Facebook)
Voornaamste taak Summerville is radiostation verder te verzelfstandigen

'We moeten financieel niet meer gaan leunen op het ministerie'


Sportjournalist en -presentator Ivan Summerville (37) is de nieuwe en eerste directeur van staatszender Radio Boskopu. Hij is gisteren in die functie aangesteld door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling in de vergaderzaal van het departement. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 7 maart 2020.

Zijn voornaamste taak is om het radiostation verder te verzelfstandigen en de staatszender gereedmaken haar eigen geld te verdienen.

'De media valt en staat met advertenties en andere projecten die uitgevoerd kunnen worden. We gaan hard aan de slag om adverteerders aan te trekken met programma's waarnaar vele mensen luisteren', zei Summerville.

Er is volgens hem een aantal programma's bij het radiostation, maar er zijn geen advertenties hieraan gekoppeld. Boskopu is intussen een stichting bij RO, terwijl eerder het station een afdeling was van het ministerie. 'We moeten financieel niet meer gaan leunen op het ministerie', zei de directeur.

Dikan gaf aan dat het de bedoeling is om het radiostation onder andere te moderniseren. 'Wij hebben Radio Boskopu de mogelijkheid gegeven om zich beter te ontwikkelen. namelijk zich beter te ontplooien en te groeien. De radio moet zich beter kunnen bewegen anno 2020, in de tijd van de digitale en sociale media', zei de minister.

Hij zei blij te zijn dat het ministerie iemand heeft gevonden waarin het zijn vertrouwen heeft kunnen stellen. 'De energie die hij uitstraalt en zijn drive, heeft ons overtuigd om te kiezen voor Summerville. Hij is geen onbekende in de journalistiek en presentator van sportprogramma's en zijn creativiteit en inventiviteit zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de verheffing van Radio Boskopu.'

Het radiostation zal geleidelijk de ruimte krijgen om op eigen benen te staan. Het ministerie zal voorlopig de staatszender blijven ondersteunen met materieel, personeel en financiële middelen. 'Maar, de bedoeling is dat het station op een bepaald moment haar eigen boontjes zal doppen, hoewel het altijd nog voor raad en daad kan aankloppen bij het ministerie', sprak Dikan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten